על איתמר
איתמר זדוף, ראש הדוג'ו, דאן 3, אייקידו אייקיקאי. התחנך ביפן למשך 7 שנים תחת הדרכתו של קאציוקי שיממוטו שיהאן, דאן 8.
בזמן שהותו ביפן התעמק בתרבותה באופן גורף, ולמד קליגרפיה, ציור דיו, מגוון של אמנויות לחימה עתיקות ועוד.
"האני מאמין שלי הוא להעביר את התרבות היפנית בצורה המדויקת והנאמנה ביותר, ובכך אולי להכניס לחברה הישראלית שלנו חלק מאותם ערכים שאני מוצא בה שהם כל כך חשובים ומועילים."
איתמר עובד בנוסף בתור מדריך טיולים ליפן, לומד ומלמד באוניברסיטת תל אביב (היסטוריה של יפן) ומנהל את הבלוג "כוֹתוֹבֵּה" שעוסק בתרגום של יצירות ספרות יפניות לעברית.
על אייקידו (בקצרה)
אייקידו היא אומנות לחימה יפנית שנוסדה בחצי הראשון של המאה ה-20 על ידי אואשיבה מוריהיי (המכונה גם כמורה הגדול "או-סנסיי" או המייסד "קאיסו"). בהיותה מבוססת על אומנויות לחימה יפנית קלאסיות, אואשיבה ביקש לעצב אומנות לחימה שתתאים לצרכים של העולם כיום ושתעזור לבנות חברה בריאה וטובה יותר.
המילה אָי合 באייקידו משמעותה שילוב, את המילה קִי 気 לרוב מתרגמים למילה אנרגיה, שתי האותיות ביחד יוצרות "שילוב אנרגיה" או הרמוניה, האות האחרונה דוֹ 道 משמעותה דרך, "דרך ההרמוניה". ברמה האישית אפשר להגדיר את האייקידו כדרך חיים ואימון מהנה, שמלמד אותנו כיצד להתמודד בדרכי שלום עם עימותים, וכיצד לסגל לעצמנו אורח חיים אשר עוזר לנו הימנע מהם. מלאכת ההתגוננות באייקידו נעשית באמצעות תנועות מעגליות שזורמות עם כוחו של התוקף עד לניטרולו מבלי לפגוע בו ככל האפשר. באייקידו אין קרבות ותחרויות. במקום לנצח או להפסיד, אנו מסייעים זה לזה ללמוד, מטפחים יציבה ויציבות גופנית ונפשית, קשב ורגישות לזולת, יכולות הסתגלות, וגמישות תודעתית.
על הדוג'ו
וואדוקאן דוג'ו הוקם בפרדס חנה ב-2014, חלום ארוך שנים שהתגשם ובאהבה רבה. את המקום הקימו התלמידים הראשונים מתוך חופש כמעט מוחלט מצד ראש הדוג'ו, איתמר זדוף.
קצת רקע:
ב-2007 איתמר זדוף נסע ליפן כדי ללמוד את רזי האייקידו ואת הדרך היפנית לרוחבה ולעומקה, בתקווה להחזיר את מה שלמד לישראל. וכך קרה.
השם של הדוג'ו "וואדוקאן" מורכב משלוש מילים: וואו-דו-קאן.
למילה "ווא" 和 יותר ממשמעות אחת: גם "הרמוניה" וגם "יפן" ו/ או כל דבר שהוא יפני במקורו. המילה השנייה, דו 道, פירושה "דרך", גם דרך סלולה וגם דרך רוחנית. המילה השלישית היא קאן 館 ופירושה "היכל".
לכן, משמעות השם היא בקירוב: "ההיכל של דרך ההרמוניה או ההיכל של הדרך היפנית."
שם זה ניתן לדוג'ו על ידי המורה של איתמר ביפן, שיממוטו קאצויוקי שיהאן. בכך נתן לדוג'ו גושפנקא ומשימה גם יחד: לשמור את האייקידו שהוא מעביר לנו, להקים היכל בו תשרור "דרך ההרמוניה" ו/או שיישמר את הדרך היפנית בצורה האותנטית ביותר.
וואדוקאן דוג'ו חבר רשמי בארגון ישראל אייקיקאי המסונף לדוג'ו המרכזי בטוקיו ולארגון האייקיקאי, הארגון המרכזי של האייקידו כיום.
בנוסף, הוא חבר בארגון מאסאטקה-קאי תחת הנחייתו, הדרכתו וליוויו הצמוד של זאב ארליך סנסיי (דאן 6 אייקיקאי).